Flor Rhebergen en Wim Klein werken aan een veldgids waarmee de ‘hogere’ angeldragende wespen van Noordwest-Europa op naam gebracht kunnen worden. In de gids zullen de verschillende soorten graafwespen, spinnendoders, plooivleugelwespen, keverdoders, mierwespen, knotswespen en dolkwespen van Nederland en omstreken behandeld worden, waar mogelijk op basis van veldkenmerken. Er zit nog jaren werk in het schrijven, tekenen en fotograferen voor dit werk, maar het eerste belangrijke onderdeel ligt er al: een geheel nieuwe determinatietabel tot de verschillende genera (geslachten), door Flor Rhebergen.

Om te zijner tijd tot een optimale tabel te komen voor de gebruikers is er nu, in 2024, het ‘Jaar van de wesp’ een proefversie uitgekomen. Dankzij subsidie van de Uyttenboogaart-Eliasen Stichting en het Cultuurfonds zijn de kosten beperkt. Op deze manier is de tabel veel eerder beschikbaar en kunnen de ervaringen van de gebruikers de bruikbaarheid verbeteren. Opmerkingen zijn welkom en worden verwerkt in de definitieve versie. Wanneer je met deze tabel bij het genus uitkomt is het makkelijker verder zoeken naar sleutels op genusniveau in andere tabellen.

De tabel is in januari verschenen kan dan worden aangeschaft via de sectie Hymenoptera.
NL € 10,00 en buitenland € 15 inclusief verzendkosten
Het bedrag kan onder vermelding van generatabel en adres van toezending worden overgemaakt aan onze penningmeester NL62ASNB8833154793 W. Arp

Wil je meerdere exemplaren bestellen of ook het themanummer van EB over hommels bestellen, of later dit jaar het themanummer van EB wespen, doe dan een aanvraag via secretaris@hymenoptera-nev.nl voor een prijsopgave bij gecombineerde verzending.